Tiskové prohlášení Mailstep k účinnosti GDPR

V Mailstep jsme na GDPR připraveni

Ochrana osobních údajů a soukromí klientů je pro nás v Mailstep prioritou!

Již za pár dnů vejde v účinnost nové evropské nařízení č. 2916/679 o ochraně osobních údajů – známé pod zkratkou GDPR, které se dotýká všech osob zpracovávajících osobní údaje včetně společnosti Mailstep. Hlavním kritériem při poskytovaní našich služeb je nepochybně absolutní spokojenost našich klientů, a proto přizpůsobujeme každou naši nabídku Vašim nejrozmanitějším potřebám a přáním, zároveň dbáme na ochranu osobních údajů a soukromí Vašich zákazníků – již dnes zpracováváme a chráníme Vaše osobní údaje v souladu s platnými a účinnými právními předpisy (zejména zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů). Na změny, které přináší GDPR, jsme již připraveni.

Seznamte se s tím, jak osobní údaje subjektů chráníme, s našimi zásadami zpracování a právy, která mají v souvislosti se zpracováním subjekty osobních údajů.

Kdo je správce?

Správcem osobních údajů – tedy tím, kdo určuje, za jakým účelem a jakým způsobem budou osobní údaje pro naplnění smlouvy s klienty zpracovávány – je společnost Mailstep a.s., Do Čertous 2760/10, 193 00 Praha 9, IČ: 61859109, Zapsaná v Obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 2887.

V případě, že máte v souvislosti se zpracováním Vašich osobních údajů jakékoliv dotazy, můžete se na nás obrátit na e-mailové adrese: a.fencl@mailstep.cz.

Jak osobní údaje zpracováváme a chráníme? / Jaké kroky jsme učinili?

Dbáme na to:

  • aby osobní údaje byly zpracovávány korektně a zákonným a transparentním způsobem;
  • aby veškeré osobní údaje byly shromažďovány vždy jen pro konkrétní účely – zejména pro poskytování našich služeb Vám a Vašim zákazníkům – a případně související účely;
  • aby zpracovávané osobní údaje byly přiměřené, relevantní a omezené na nezbytný rozsah ve vztahu k účelu zpracování;
  • aby osobní údaje byly přesné a v případě potřeby aktualizované
  • aby zpracovávané osobní údaje byly uloženy jen po dobu nezbytně nutnou k naplnění daného účelu zpracování;
  • aby veškeré zpracování probíhalo způsobem, který zajistí náležité zabezpečení a ochranu Vašich osobních údajů
  • abyste se Vy, naši zákazníci, mohli na nás kdykoliv jednoduše obrátit s Vašimi žádostmi či dotazy týkajícími se zpracování a ochrany osobních údajů;
  • abychom Vám my v Mailstepu mohli co nejefektivněji pomoci a poradit.

Co od nás v nebližších dnech můžete v souvislosti s GDPR čekat?

V Mailstepu si zakládáme na individuálním přístupu k našim klientům. Proto Vám v nejbližší době zašleme individualizovanou informaci o tom, jak zpracováváme a zabezpečujeme právě Vaše osobní údaje.

Zároveň Vám zašleme upravené znění našich Všeobecných obchodních a technických podmínek, které zachycuje provedené inovace v oblasti procesů zpracování a ochrany osobních údajů.

Dále Vám zašleme na míru šitý návrh Smlouvy o předávání a ochraně osobních údajů.

Všechny informace týkající se nařízení GDPR a zpracování Vašich osobních údajů naleznete na adrese: [www.mailstep.cz/osobni-udaje]

S pozdravem

Váš partner Mailstep